DİYARBAKIR / BAĞLAR - Bağcılar İmam Hatip Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda  kutlandı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, şiirlere,çeşitli yarışmalara ve gösterilere yer verildi. Törende emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz .

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi, geçmişi şan ve şerefle dolu yüce milletimizin bütün zorlukların üstesinden gelerek yeniden şahlandığı, tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez!" dedirttiği unutulmaz zaferdir. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de destan yazan kahramanlarımızın, bugünün Türkiye'si için canını hiç düşünmeden feda ederek makamların en yücesine kavuşan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Şbt

HEDEF LGS OKUL KOORDİNATÖRLERİ İL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

TOPLANTI KARARLARI

Toplantı No:1

HEDEF YKS -LGS OKUL KOORDİNATÖRLERİ İL TOPLANTISI ALINAN KARARLAR

1- İletişim bağının sürdürülmesi amacıyla whatsapp gruplarının oluşturulacağı toplantı katılımcılarına bildirildi.

2- Kılavuzda yer alan eylem planları çerçevesinde yapılan toplantıların uygun olması halinde yüz yüze   veya online düzenlenmesine karar verildi.

3- Her okulda Akademik Takip Komisyonunun oluşturulması,takip komisyonuna tüm branşlardan öğretmenlerin dahil edilmesine , komisyonun görev ve sorumluluklarına uygun olarak hareket etmesi kararlaştırıldı.

4- Yapılan proje ve çalışmalarda görünürlük çalışmalarına önem verilmesi ele alındı.

5- DYK’larda yaşanan güçlükler ve güçlükleri aşmak için izleyeceğimiz adımlar ele alındı.

6-  Okulların koşulları sağlayarak iller arası kamp ve buna ek olarak okulların kendi okul bünyelerinde de kamplar  düzenleyebileceği bilgisi verildi.

Deneme sınavlarının arttırılmasına yönelik çalışmaların yapılması ve denemelerin ardından eksik olan kazanımların okullarda gözden geçirilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda ele alınan konular ve Din Öğretiminin portal tanıtımının okul koordinatörleri tarafından okullarda çalışan öğretmenlere de tanıtılması kararlaştırıldı.

Şbt

Okulumuz 7. sınıf öğrencilerine Okul Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Abdullah BAYDUR tarafından LGS sistemi ve LGS'de akademik başarıyı arttırma  konulu seminer verildi.

Şbt

Okulumuz 2023/2024 Eğitim Öğretim yılı 2. dönem veli toplantısı 02/03/2024 Cumartesi günü saat 12.00'de yapılacaktır. Saat 12.00’de  veli ve öğretmenlerimiz ile seminer salonunda  gündem maddelerini görüşmek üzere toplanacaktır.  Daha sonra sınıflarda şubeler ile ilgili veli toplantıları başlayacaktır.

Gündem Maddeleri

1.Yoklama

2.Öğrenci devam-devamsızlık durumları

3.Öğrenci-Başarı Durumları

4.Okul Aile Birliği gelir-gider bilgileri

5.okulumuzda gerçekleştirilen Deneme sınav sonuçlarının paylaşımı ve genel durum değerlendirmesi

6.Öğrencilerin Okul Kıyafetine Uyumu

7.Sınıf içi davranışlar, Okul Kurallarına Uyum

8. Kulüp çalışmalarına katılım

9.Okula geliş-gidiş saatler

10-Dilek ve Temenniler, Kapanış

Şbt

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerine Okul Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Abdullah BAYDUR tarafından etkili ders çalışma yöntemleri konulu seminer verildi.

Ock

Okulumuza ve eğitim camiasına uzun yıllar hizmet etmiş olan değerli müdürümüz Süleyman ARIK , 38  yılı aşan öğretmenlik ve idarecilik yolculuğunu 01/ 01/2024 tarihinde emekliliğe ayrılarak sonlandırdı. Kendisine; okulumuza sağladığı katkılardan dolayı öğretmenler, öğrenciler ve veliler adına teşekkür ederiz. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir emeklilik hayatı dileriz.

Kas

Okulumuz genelinde yapılan deneme sonucu devreye giren öğrencilerimiz aşağıda sıralanmıştır . Başarı sağlayan öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz .

5. SINIFLAR

4- Rabia ERTAŞ

5- İrem MÜCDE

May

Okulca geleneksel pikniğimizi Nevruz Park'ta yaptık. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

May

Türkiye akıl ve zeka Oyunları federasyonunun gerçekleştirdiği  Diyarbakır il turnuvasında

Ahmet Topval-Küre oyununda Diyarbakır 2. si

Yusuf Çiçek-Kulami oyununda Diyarbakır 3. sü

Helin Hiranur Gökçe-Reversi oyununda Diyarbakır 3. sü  olmuştur.Başarılarından dolayı kendilerini tebrik eder,ailelerine desteklerin dolayı teşekkür ederim

Öğrencileri çalıştıran Antrenörleri Pınar Hanım'a da katkılarından dolayı teşekkür ederiz

May

Öğrencilerimiz  2022-2023 Eğitim Öğretim yılında  hünerlerini ortaya koyarak yapmış oldukları resim ve hat çalışmalarını okulun idare koridorunda sergilediler. Kendilerine başarılar diler, onları eğiten ve yönlendiren resim öğretmeni Yasemin Gül'e de teşekkür ederiz.

May

Okulumuzda sınıflar arası futbol turnuvası yapıldı. Turnuvada küçüklerde 6/C, büyüklerde 8/A sınıfı şampiyon oldu. Madalyalarını ve kupalarını Okul Müdürümüz Sayın Süleyman Arık verdi.

May

Öğrencilerimiz üst kurumları ziyaret ettiler.

Nis

Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında öğrencilerimiz ve Danışman öğretmenleri Gülsüm ASLAN ÇELEBİ, Mevlana Halit Ortaokulu'nu ziyaret ederek depremden etkilenen 120 öğrencimize Bayram hediyelerini ulaştırdılar.